Εκτέλεση
Για τα μπισκότα χωρίς γλουτένη, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170º C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι και τα δυο είδη ζάχαρη. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα το μείγμα. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα.
Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε τη βρόμη. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το καρύδι και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες. Με το scoop του παγωτού ή με μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, περίπου 40 γραμ. κάθε μπισκότο. Βγαίνουν γύρω στα 20 κομμάτια.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους. Απαλά πατάμε με την παλάμη να γίνουν ελαφρώς πλακέ. Αφήστε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν. Ψήνουμε για 12 – 15′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Απολαύστε τα εσείς και τα παιδιά σας στο πρωινό, στο σχολείο και στη δουλειά.
Μυστικά για μπισκότα
- Αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός χαμηλώστε λίγο την θερμοκρασία.
- Αν βάλετε να ψήσετε και τα δυο ταψιά ταυτόχρονα, τότε θα πρέπει να τα ανεβοκατεβάσετε (αλλάξετε θέση) στη μέση του ψησίματος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Μπορείτε να καταψύξετε τα ωμά μπισκότα για πολλούς μήνες στην κατάψυξη κλεισμένα αεροστεγώς. Τα παγωμένα μπισκότα μπαίνουν κατευθείαν στον καυτό φούρνο, απλά χρειάζονται λίγα λεπτά παραπάνω.
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κάνετε διατροφή χωρίς γλουτένη; Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ!