Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζητάμε από τον ψαρά να καθαρίσει το ψάρι.
- Το αλατίζουμε γύρω γύρω και το διατηρούμε στο ψυγείο, σε σουρωτήρι, σκεπασμένο με νωπή πετσέτα έως ότου το χρησιμοποιήσουμε.
- Καθαρίζουμε τα πράσα. Αφαιρούμε το πράσινο μέρος (θα το χρησιμοποιήσουμε σε ζωμούς ή σούπες σε άλλη συνταγή).
- Κόβουμε το τρυφερό τους μέρος σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε έξι χοντρές φέτες.
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε χοντρές φέτες.
- Τέλος κόβουμε το φινόκιο σε μέτριες φέτες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε ταψί.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη δάφνη και το θυμάρι.
- Τα ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε για περίπου 35 με 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν σκούρο χρώμα.
- Αφού μισοψηθούν τα λαχανικά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
- Τοποθετούμε το ψάρι στη μέση του ταψιού μπήγοντάς το προς τα κάτω ώστε να μαζευτούν τα λαχανικά γύρω γύρω και κάτω από το ψάρι.
- Περιχύνουμε με το κρασί και ραντίζουμε με τα δάχτυλα με λίγο νερό.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και έπειτα σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο καλά γύρω γύρω το ταψάκι.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά.
Tips
- Είναι καλύτερα να τα μαγειρεύουμε αυθημερόν, γιατί χάνουν τη φρεσκάδα τους και είναι ευπαθή.