Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα λίτρο νερό βράζουμε τα φύλλα δάφνης και το γλυκάνισο για 2 με 3 λεπτά.
- Αφήνουμε το νερό να κρυώσει.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε με το χλιαρό πλέον νερό που είχαμε βράσει, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε λίγο λίγο.
- Στο τέλος ρίχνουμε το χοντροκομμένο καρύδι.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 2 ώρες σκεπασμένο.
- Έπειτα το χωρίζουμε σε τέσσερες μπάλες.
- Πλάθουμε 4 μπάλες στρογγυλές.
- Φτιάχνουμε δύο λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω σε κάθε ψωμί σε σχήμα σταυρού.
- Στις άκρες του σταυρού τοποθετούμε από ένα καρύδι ολόκληρο.
- Το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180ºC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 50 λεπτά με 1 ώρα.
