Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι και μαρούλι

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι και μαρούλι, μια γιορτινή σαλάτα με τραγανό προσούτο, σπαράγγια και αρωματικό ντρέσινγκ,

Εύκολη
0:20

4 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

χριστουγεννιατικη σαλατα με ροδι και μαρουλι - γιορτινη σαλατα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το τραγανό προσούτο. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και αραδιάζουμε επάνω τις φέτες προσούτο.
  2. Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.
  3. Μεταφέρουμε τις φέτες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  4. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (κοτσάνι και φλούδα) και κρατάμε 2–3 ωμά τρυφερά κομμάτια για το γαρνίρισμα.
  5. Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει και αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Βάζουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά σε πιατέλα και προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  7. Προσθέτουμε και το ρόδι.
  8. Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  9. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
  10. Σπάμε το τραγανό προσούτο σε χοντρά κομμάτια και γαρνίρουμε τη σαλάτα με αυτά.
  11. Προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τέλος ρίχνουμε τις φλούδες (καρουλάκια) παρμεζάνας.
Απόρρητο