Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Εκτέλεση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
- Φτιάχνουμε πρώτα το τραγανό προσούτο.
- Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
- Αραδιάζουμε τις φέτες προσούτο και τις ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.
- Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα.
- Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
- Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους.
- Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά σε πιατέλα.
- Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέτουμε το ρόδι.
- Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σπάμε το τραγανό προσούτο σε χοντρά κομμάτια.
- Γαρνίρουμε την πράσινη χριστουγεννιάτικη σαλάτα με τα τραγανά τσιπς από προσούτο.
- Προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τέλος ρίχνουμε τις φλούδες (καρούλια) παρμεζάνας.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΥΚΟΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ