Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας το τραγανό προσούτο. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και αραδιάζουμε επάνω τις φέτες προσούτο.
- Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.
- Μεταφέρουμε τις φέτες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (κοτσάνι και φλούδα) και κρατάμε 2–3 ωμά τρυφερά κομμάτια για το γαρνίρισμα.
- Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει και αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά σε πιατέλα και προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέτουμε και το ρόδι.
- Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Σπάμε το τραγανό προσούτο σε χοντρά κομμάτια και γαρνίρουμε τη σαλάτα με αυτά.
- Προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τέλος ρίχνουμε τις φλούδες (καρουλάκια) παρμεζάνας.









