• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 120 γραµ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. και 2 κ.σ αλεύρι δυνατό κοσκινισμένο (αλεύρι για τσουρέκι)
  • 2 αυγά
  • 1 ασπράδι
  • λάδι για τηγάνι
  • Για την επικάλυψη
  • κανέλα και ζάχαρη
  • ή χρωματιστό γλάσο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Cruller ο συγκλονιστικός λουκουμάς

    Για τους φανταστικούς λουκουμάδες cruller,

    σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και ίσα να αρχίσει ο βρασμός για τους cruller.

    • Ρίχνουμε με μιας το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα για μισό λεπτό συνεχόμενα κι εντατικά. Συνεχίζουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι μέσα στο υγρό. Να διαλυθούν όλοι οι κόμποι.
    • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τα επόμενα 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να σχηματιστεί ζύμη γύρω από τη σπάτουλα. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ένα ελαφρύ φιλμ από ζύμη θα δείχνει ότι έχει σχηματιστεί στη βάση της κατσαρόλας.
    • Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το εργαλείο ανάδευσης δουλεύουμε την ζύμη για 2-3΄ μέχρι ελαφρά να κρυώσει και να γυαλίσει.
    • Δυναμώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το 1 αυγό. Χτυπάμε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως μέσα στη ζύμη. Τότε, προσθέτουμε το επόμενο. Αφού το πιει η ζύμη, προσθέτουμε το ασπράδι. Χτυπάμε για λίγο μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί πλήρως, να γίνει λεία, γυαλιστερή και μαλακή.
    • Η ζύμη για τους λουκουμάδες cruller πρέπει να είναι πολύ ελαστική. Αν σας φαίνεται στεγνή ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από 1 χτυπημένο αυγό ώστε να γίνει πολύ ελαστική. Τσεκάρουμε τη ζύμη πιάνοντας με τα δυο δάχτυλα. Πρέπει όταν απομακρύνουμε τα δάχτυλα από την ζύμη να σχηματίζεται ίνα ζύμης όπως στα τσουρέκια.
    • Μεταφέρουμε με σπάτουλα τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή μύτη αστέρι.
    • Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών.
    • Σε κομμένα αντικολλητικά τετράγωνα χαρτιά σχηματίζουμε στρογγυλούς λουκουμάδες με διάμετρο 6-7 εκατοστά.
    • Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα.
    • Μόλις κάψει το λάδι, ακουμπάμε με κουτάλα 2-2 τα αντικολλητικά χαρτιά με τα cruller και αμέσως αυτά ξεκολλάνε. Τραβάμε τα χαρτιά και τηγανίζουμε για 5-6΄ αναποδογυρίζουντάς τα μια φορά να ροδίσουν ελαφρά.
    • Αφού ροδίσουν και φουσκώσουν είναι έτοιμα.
    • Πώς σερβίρουμε τα cruller.
    • Όπως είναι ζεστά, τα τυλίγουμε με κανελοζάχαρη ή εναλλακτικά φτιάχνουμε χρωματιστό γλάσο και τα βουτάμε από την μία πλευρά όπως τα ντόνατς.

    Εναλλακτικά, λιώστε βανίλια υποβρύχιο σε μπεν μαρί, προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε χρωματιστά cruller.

    Τρώγονται ζεστά και είναι ακαταμάχητα.

    Πρώτα από όλα βέβαια πρέπει να φτιάξετε την συνταγή με τους κλασικούς λουκουμάδες ή τους περίεργους λουκουμάδες με ανθόνερο

    https://www.argiro.gr/recipe/periergoi-loukoumades-me-siropi-anthonerou/

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×