Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι.
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο να γίνει αφράτο σαν κρέμα για 1′.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2′ να λιώσει καλά.
- Ρίχνουμε τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Δεν παιδεύουμε πολύ το μείγμα γιατί θα γίνουν σκληρά.
- Όσο λιγότερο ανακατεύουμε το αλεύρι στα υλικά, τόσο πιο αφράτα θα είναι μετά στο ψήσιμο.
- Σχηματίζουμε δίσκο με τη ζύμη. Να γίνει πλακέ.
- Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο.
- Προθερμαίνουμε το βούτυρο στους 170°C στον αέρα και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
- Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη τον πάγκο. Ανοίγουμε τη ζύμη.
- Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 6 χιλ. και κόβουμε με κουπ πατ.
- Αλευρώνουμε λίγο το κουπ πατ πριν από κάθε κόψιμο.
- Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για 20′.
- Ψήνουμε για 10′ να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Λιώνουμε σοκολάτα και βουτάμε τη μία άκρη.
- Αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει η σοκολάτα.
- Τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί για να μην νοτίσουν.