Για τα μπισκοτα  βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι και τη βανίλια. Λίγο...

 

Για τα μπισκοτα  βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι και τη βανίλια. Λίγο λίγο προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Δεν θα το πάρει όλο το αλεύρι.Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Την πλάθουμε σε ρολό και την τυλίγουμε σε μεμβράνη (σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη). Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες ώστε να μπορούμε να την κόψουμε. Αφού παγώσει αφαιρούμε τη μεμβράνη και την κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 0,5εκ. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψι (αν έχουμε φύλλο σιλικόνης τα μπισκότα ψήνονται πιο ωραία). Δεν τα κολλάμε μεταξύ τους.Τα ψήνουμε στους 160 C στον αέρα για περίπου 15΄. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα. Αφού ψηθούν τα βάζουμε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.Αφού κρυώσουν καλά βουτάμε το μισό μπισκότο στη μαύρη σοκολάτα και το άλλο μισό στη λευκή.Μόλις ψηθούν τα μπισκότα τα μεταφέρουμε το συντομότερο σε σχάρα για να στεγνώσουν ομοιόμορφα και να μη νοτίσουν στη λαμαρίνα.

 

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
84
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γλ αλάτι
  • 230 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 60 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ υγρή βανίλια
  • 200 γραμ. κουβερτούρα 54% κακάο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δίχρωμα μπισκότα βουτύρου

    Πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους με τη γλύκα τους!

    Ανακατεύοντας σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι.

    Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο να γίνει αφράτο σαν κρέμα για 1′.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2′ να λιώσει καλά. Ρίχνουμε τη βανίλια.

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Δεν παιδεύουμε πολύ το μείγμα γιατί τα μπισκότα βουτύρου θα γίνουν σκληρά.

    Όσο λιγότερο ανακατεύουμε το αλεύρι στα υλικά, τόσο πιο αφράτα θα είναι μετά στο ψήσιμο. Σχηματίζουμε δίσκο με τη ζύμη. Να γίνει πλακέ. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο.

    Προθερμαίνουμε το βούτυρο στους 170°C στον αέρα και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες.

    Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη τον πάγκο. Ανοίγουμε τη ζύμη.

    Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 6 χιλ. και κόβουμε με κουπ πατ.

    Αλευρώνουμε λίγο το κουπ πατ πριν από κάθε κόψιμο.

    Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

    Τα βάζουμε στο ψυγείο για 20′.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε για 10′ να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

    Λιώνουμε σοκολάτα και βουτάμε τη μία άκρη.

    Αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει η σοκολάτα.

    Τα φυλλάμε σε αεροστεγές κουτί για να μην νοτίσουν.

    Extra μυστικό

    Αυτά τα μπισκότα βουτύρου αφού τα ψήσετε και τα αφήσετε να κρυώσουν καλά, μπορείτε να τα διακοσμήσετε και με λευκό γλάσο.

    Τα μπισκότα βουτύρου έχουν πολλά μυστικά, αλλά και παραλλαγές. Διαβάστε τα όλα στη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ. Και αν θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μπισκότα θα τις βρείτε όλες εδώ!

    Αν σας άρεσαν τα δίχρωμα μπισκότα βουτύρου, δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

    Κάτι μαγειρεύεται