Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εξοπλισμός
Πυρίμαχο σκεύος
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ενδεικτικά 24×24 εκατοστά είναι ιδανικό.
- Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λουκάνικο σε φέτες και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το ψωμί του τοστ και το προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε για λίγα λεπτά ώστε να γυαλίσουν.
- Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να ενωθούν.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το γάλα, τα τυριά, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το ψωμί και τα λουκάνικα που έχουν κρυώσει.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Αδειάζουμε τo μίγμα στο βουτυρωμένο σκεύος.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.
- Μπορεί να μείνει σκεπασμένη στο ψυγείο ακόμα και για μία ολόκληρη νύχτα.
- Ως αποτέλεσμα το ψωμί θα φουσκώσει μέσα στα υλικά και θα απορροφήσει όλα τα υγρά και την νοστιμιά των υλικών.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C.
- Βάζουμε τα ντοματίνια στην επιφάνεια της ομελέτας.
- Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα φούρνου για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο της.
- Αφού βγει από τον φούρνο πρέπει να σταθεί για 5-10 λεπτά.
- Όσο στέκεται ξεφουσκώνει ελαφρά.
- Σερβίρεται όσο είναι ζεστή με κουτάλα γιατί είναι αφράτη.
- Η ομελέτα φούρνου, δεν κόβεται σε κομμάτια πάρα μόνο όταν κρυώσει τελείως και σταθεροποιηθεί.
- Είμαι σίγουρη πως δε θα τη φτιάξετε μόνο μία φορά, αλλά θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο!