Ελληνικό τσιζκεικ

Ελληνικό τσιζκεικ με μυζηθρα και μελι από την Αργυρω Μπαρμπαρίγου! Τσιζκέικ με μέλι και φιστίκια αιγίνης. Αν το φάει ένας Αμερικανός θα νομίζει ότι τρώει αυθεντικό τσιζ κέικ Νew York style. Όμως δεν είναι παρά μια φανταστική μυζηθρόπιτα με μέλι, μαστίχα και κανέλα, όπως την φτιάχνουν στις Κυκλάδες.

Δύσκολη
0:50

8

15 λεπτά

35 λεπτά

κρητικο τσιζκεικ - τσιζκεικ με μυζηθρα - τσιζκεικ με μελι - τσιζκέικ με μέλι και φιστίκια αιγίνης - τσιζκεικ με μυζηθρα

Υλικά

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Μια πεντανόστιμη αλμυρή παραλλαγή τσιζκέικ, προερχόμενη από τις Κυκλάδες. Η μυζήθρα συγκαταλέγεται στα τυριά με χαμηλά λιπαρά, τα οποία κυμαίνονται στο 12%. Προσφέρει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Το μέλι θεωρείται μια πολύτιμη τροφή λόγω της θρεπτικής του αξίας. Η μαστίχα, η κανέλλα και τα φιστίκια είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, υπεύθυνων για τη προστασία του οργανισμού από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ

  1. Αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε στη συνταγή.
  2. Θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ.
  3. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο.
  4. Ψιχουλιάζουμε το μίγμα για το τσιζκέικ με μυζήθρα και μέλι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  5. Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 ή 25 εκ.
  6. Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει.
  7. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, το μέλι και τη μαστίχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2΄.
  8. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
  9. Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο.
  10. Ψήνουμε το τσιζκέικ με μυζήθρα από την Αργυρώ στους 180 βαθμούς C για 30-35΄ να ροδίσει καλά.
  11. Αφήνουμε το τσιζκέικ με μέλι και φιστίκια Αιγίνης, να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
  12. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.
Απόρρητο