Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Ταρτιέρα
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ
- Για την εύκολη αλμυρή τάρτα με λουκάνικα, προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους στους 180°C στον αέρα.
- Σε πυρίμαχο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο, το νερό και τη ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο για 15′ μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει κι ελαφρά να ροδίσει η πρωτεΐνη του βουτύρου.
- Αμέσως με προσοχή να μην καούμε το βγάζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Ανακατεύουμε να σχηματιστεί μπάλα ζύμης.
- Απλώνουμε σε ταρτιέρα σχηματίζοντας πλαϊνό τοίχος.
- Βάζουμε μεμβράνη και βαρίδια (όσπρια ή ρύζι ) και ψήνουμε για 20′.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε σκέτη τη ζύμη για 10′.
- Αλείφουμε ασπράδι με πινέλο όλη την επιφάνεια για να γίνει αδιάβροχη η τάρτα. Ψήνουμε 1′-2′.
ΓΕΜΙΣΗ
- Σοτάρουμε το πράσο και το καρότο στο λάδι.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και αλατοπίπερο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση στη μισοψημένη τάρτα. Ρίχνουμε το ανθότυρο σε τρίμματα.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα. Περιχύνουμε τα υλικά με προσοχή να μην τρέξουν έξω από τη ζύμη γιατί θα ξεκολλήσει δύσκολα από το ταψάκι.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και γαρνίρουμε με φέτες μικρής κόκκινης πιπεριάς.
- Ψήνουμε για 35′-40′ στους 160°C μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η γέμιση.
- Αφήνουμε στην ταρτιέρα για 10′ και με προσοχή ξεφορμάρουμε κι αφήνουμε σε σχάρα για να στεγνώσει καλά το μπισκότο και να κρυώσει η τάρτα.
Tips
- Για να έχουμε τραγανό αποτέλεσμα, πάντα την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα. Αν αφήσουμε την ψημένη τάρτα στο ταψάκι αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, υπάρχει κίνδυνος να νοτίσει από τη ζέστη και να μαλακώσει.