Εύκολος μουσακάς – Ψευτομουσακάς

Συνταγή για μουσακά “ψευτομουσακάς”, ο εύκολος μουσακάς της τεμπέλας δηλαδή από την Αργυρώ! Ο πιο εύκολος μουσακάς που έχετε φτιάξει ποτέ! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον παραδοσιακό! Όλη η γεύση του με μόνο ένα τηγάνι. Όλη η γλύκα και η φρεσκάδα του καλοκαιριού στο πιάτο σας! Να το φτιάξετε όλοι και περιμένω εντυπώσεις.

Δύσκολη
1:05

8 - 10

30 λεπτά

35 λεπτά

εύκολος μουσακάς

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΑΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΑΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα 4 με 5 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και αφήνουμε να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τρίβουμε την κατσαρόλα να ψηθεί για 1 λεπτό.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
  5. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το ξύλο κανέλλας, αρωματίζουμε για 5 λεπτά κατά το βράσιμο και έπειτα τα αφαιρούμε.
  6. Τρίβουμε πιπέρι στον κιμά και προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  8. Τα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στη σάλτσα κιμά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του κιμά.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ

  1. Λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος μακρόστενο, 25×30 εκατοστών.
  2. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και στρώνουμε φέτες στο ταψί.
  3. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα κιμά και λαχανικών στο ψωμί.
  4. Κάνουμε μια στρώση ντομάτα.
  5. Πασπαλίζουμε με 1/2 φλ. τυρί, επαναλαμβάνουμε στρώση με ψωμί, τον υπόλοιπο κιμά τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας και 1/2 φλ. τυρί.
  6. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί.
  7. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το γιαούρτι, το γάλα και το υπόλοιπο τυρί.
  8. Περιχύνουμε το μουσακά με την κρέμα.
  9. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. 
  2. Αφήνουμε τον ψευτομουσακά  να σταθεί για λίγο.
  3. Κόβουμε και τον απολαμβάνουμε με μια δροσερή σαλάτα!
  4. Προτεινόμενα άρθρα

Απόρρητο