Στο φουρνο
Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε υλικά που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ενδεικτικά 24×24εκ. είναι ιδανικό.
Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λουκάνικο σε φέτες και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το ψωμί του τοστ και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε λίγα λεπτά να γυαλίσουν.
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να ενωθούν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το γάλα, τα τυριά, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ψωμί του τοστ και τα λουκάνικα που έχουν κρυώσει.
Αδειάζουμε τo migma στο βουτυρωμένο σκεύος.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.
Μπορεί να μείνει σκεπασμένη στο ψυγείο ακόμα και για μία ολόκληρη νύχτα.
Το ψωμί του τοστ θα φουσκώσει μέσα στα υλικά και θα απορροφήσει όλα τα υγρά και την νοστιμιά των υλικών.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C.
Βάζουμε τα ντοματίνια στην επιφάνεια.
Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα φούρνου για περίπου 1 ώρα, μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια, να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο της.
Αφού βγει από τον φούρνο πρέπει να σταθεί για 5-10 λεπτά.
Οσο στέκεται ξεφουσκώνει ελαφρά.
Σερβίρεται όσο είναι ζεστή με κουτάλα γιατι ειναι αφρατη.
Δεν κόβεται σε κομμάτια πάρα μόνο όταν κρυώσει τελείως και σταθεροποιηθεί.
Είμαι σίγουρη πως δε θα τη φτιάξετε μόνο μία φορά, αλλά θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο!