Ευκολη και αφρατη ομελετα φουρνου, είναι ιδανική για brunch ή γρήγορο γεύμα και γίνεται αφρατη με ότι μας έχει περισσέψει ή με ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο....

Ευκολη και αφρατη ομελετα φουρνου, είναι ιδανική για brunch ή γρήγορο γεύμα και γίνεται αφρατη με ότι μας έχει περισσέψει ή με ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο. Μάθετε πως να την φτιάξετε και θα γίνει το must της διατροφής σας. Αν θέλετε να φάτε υγιεινα αλλά να αποφύγετε το τηγάνι και τα πολλά λάδια, αυτή η υγιεινή πρόταση θα γίνει ο σύμμαχός σας!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
530

Ευκολη ομελέτα φούρνου

  • 6 φέτ. ψωμί τοστ
  • 6 μεγάλα αυγά μεγάλα
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 λουκάνικα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (τρυφερά με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλ. τυρι κιτρινο
  • 5 - 6 ντοματίνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • μαϊντανό
  • βούτυρο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Στο φουρνο

    Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε υλικά που σας έχουν περισσέψει στο ψυγείο. 

    Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ενδεικτικά 24×24εκ. είναι ιδανικό.

    Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το λουκάνικο σε φέτες και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.

    Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το ψωμί του τοστ και το προσθέτουμε στο τηγάνι.

    Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε λίγα λεπτά να γυαλίσουν.

    Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν τελείως.

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να ενωθούν.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ρίχνουμε το γάλα, τα τυριά, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το ψωμί του τοστ και τα λουκάνικα που έχουν κρυώσει.

    Αδειάζουμε τo migma στο βουτυρωμένο σκεύος.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.  

    Μπορεί να μείνει σκεπασμένη στο ψυγείο ακόμα και για μία ολόκληρη νύχτα.

    Το ψωμί του τοστ θα φουσκώσει μέσα στα υλικά και θα απορροφήσει όλα τα υγρά και την νοστιμιά των υλικών.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C.

    Βάζουμε τα ντοματίνια στην επιφάνεια.

    Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα φούρνου για περίπου 1 ώρα, μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια, να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί στο κέντρο της.

    Αφού βγει από τον φούρνο πρέπει να σταθεί για 5-10 λεπτά.

    Οσο στέκεται ξεφουσκώνει ελαφρά.

    Σερβίρεται όσο είναι ζεστή  με κουτάλα γιατι ειναι αφρατη.

    Δεν κόβεται σε κομμάτια πάρα μόνο όταν κρυώσει τελείως και σταθεροποιηθεί.

    Είμαι σίγουρη πως δε θα τη φτιάξετε μόνο μία φορά, αλλά θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο!

    Κάτι μαγειρεύεται