Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το φαγκρί από τα λέπια και τα εντόσθια. Εναλλακτικά, όταν το αγοράσετε, ζητήστε να το πάρετε καθαρισμένο.
- Το ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και ιδιαίτερα ξεπλένουμε το κεφάλι και την κοιλιά.
- Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζει πολύ καλά.
- Ρίχνουμε αλάτι εσωτερικά στην κοιλιά και στο κεφάλι.
- Αλατίζουμε και εξωτερικά.
- Βάζουμε τα κλωνάρια μάραθου στην κοιλιά του.
- Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω ακουμπάμε μια σχάρα.
- Με ένα κομμάτι χαρτί λαδώνουμε τη σχάρα.
- Ακουμπάμε πάνω τις φέτες λεμονιού σαν βάση το ξαπλώνουμε επάνω
ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα.
- Τοποθετούμε το ταψί στην μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για 35’.
- Με τον αέρα ψήνεται ολόγυρα κι έτσι δεν χρειάζεται γύρισμα, με κίνδυνο να διαλυθεί.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 10’ σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Μετά το ανοίγουμε με προσοχή, στη μέση & αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο και τα μικρότερα κόκκαλα.
- Ξανακλείνουμε και το σερβίρουμε καθαρισμένο με λάδι, λεμόνι και συνοδευτικά.
Tips
- Στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί εξωτερικά και την κοιλιά πριν το ψήσετε.
- Μην το λαδώσετε εξωτερικά πριν το ψήσιμο.