Φανουρόπιτα χωρίς ζάχαρη
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με οποιοδήποτε γλυκαντικό προτιμάτε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την στέβια, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Με σύρμα ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Ρίχνουμε τα 3/4 από το συνολικό αλεύρι .
Αναδιπλώνουμε με μια σπάτουλα το μείγμα φανουρόπιτας.
Όταν πιει το αλεύρι η πίτα, ρίχνουμε και το υπόλοιπο.
Αναδιπλώνουμε να χαθεί το αλεύρι.
Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε σταφίδες και καρύδια ψιλοκομμένα.
Ψήσιμο φανουρόπιτας
Αδειάζουμε την φανουρόπιτα σε μικρό λαδωμένο ταψί ή φόρμα 25 εκατοστών.
Ισιώνουμε την επιφάνεια της.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45’ περίπου μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε την φανουρόπιτα να σταθεί και να κρυώσει μετά το ψήσιμο.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με στέβια την επιφάνεια δημιουργώντας σχέδια με διάτρητο χαρτί ή ύφασμα.