Εύκολη φανουρόπιτα με λίγα υλικά και χωρίς μίξερ.

Εύκολη φανουρόπιτα με λίγα υλικά και χωρίς μίξερ.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη φανουρόπιτα χωρίς ζάχαρη

  • 1 φλ. λάδι απαλό
  • 1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/3 φλ. στέβια ή άλλο γλυκαντικό επιλογής σας
  • 4 φλ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • Προαιρετικά
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. καρύδια

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Φανουρόπιτα χωρίς ζάχαρη

     

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με οποιοδήποτε γλυκαντικό προτιμάτε.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την στέβια, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

    Με σύρμα ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

    Ρίχνουμε τα 3/4 από το συνολικό αλεύρι .

    Αναδιπλώνουμε με μια σπάτουλα το μείγμα φανουρόπιτας.

    Όταν πιει το αλεύρι η πίτα, ρίχνουμε και το υπόλοιπο.

    Αναδιπλώνουμε να χαθεί το αλεύρι.

    Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε σταφίδες και καρύδια ψιλοκομμένα.

    Πριν βάλουμε τα καρύδια και τις σταφίδες στη φανουρόπιτα τα πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι κι ανακατεύουμε να ντυθούν ολόγυρα.

    Ψήσιμο φανουρόπιτας 

    Αδειάζουμε την φανουρόπιτα σε μικρό λαδωμένο ταψί  ή φόρμα 25 εκατοστών.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια της.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45’ περίπου μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.

    Αφήνουμε την φανουρόπιτα να σταθεί και να κρυώσει μετά το ψήσιμο.

    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με στέβια την επιφάνεια δημιουργώντας σχέδια με διάτρητο χαρτί ή ύφασμα.

    Για να βγει αφράτη η φανουρόπιτα χωρίς ζάχαρη, μην ανακατεύεις πολύ ώρα το μείγμα από την στιγμή που θα προσθέσεις το αλεύρι.

     

    Κάτι μαγειρεύεται