Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΠΥΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΠΥΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη μπύρα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και τη σόδα και με σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
 - Προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή. Πολύ εύπλαστη.
 - Τα πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε σε σουσάμι προαιρετικά.
 - Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.
 - Ψήνουμε τα νηστίσιμα κουλουράκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
 - Στη μέση τoυ ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για ομοιόμορφο ψήσιμο.
 - Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά).
 
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Η μπύρα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
 - Το λάδι πρέπει να είναι απαλό. Δηλαδή ένα λάδι φρέσκο δυνατό ή με πολλά οξέα θα βαρύνει την γεύση τους. Ελαιόλαδο απαλό, μισό μισό με καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο είναι ο ιδανικός συνδυασμός.
 - Μη ζυμώνετε πολύ ώρα τη ζύμη από την ώρα που βάζετε το αλεύρι.
 - Όσο πιο λίγο ζυμώνετε τόσο πιο αφράτα και τραγανά θα βγουν τα νηστίσιμα κουλουράκια σας.
 - Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή. Εύπλαστη. Σαν μαλακή πλαστελίνη.
 - Ξεκουράστε την ζύμη για 30΄αν έχετε τον χρόνο. Θα πλάθονται πιο εύκολα.
 - Για να διατηρηθούν τραγανά και αφράτα μέχρι το τελευταίο αφού κρυώσουν τελείως βάλτε τα σε αεροστεγές κουτί.
 - Κατά την περίοδο της νηστείας μπορείτε επίσης να φτιάξετε νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού, μοσχομυριστά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας.
 









