Για τα φασολάκια
Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για τα φασολακια σαλάτα για 1΄.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το βούτυρο.
Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φασολάκια και σοτάρουμε για 3΄ ανακατεύοντας. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα τρυφερά φασολάκια τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα τα οποία πρέπει όμως να ζεματίσουμε για 3′.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στύβουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε με τυρί κρέμα ή γιαούρτι.
Απολαύστε τα φασολάκια σαλάτα λεμονάτα και σκέτα σαν ελαφρύ γεύμα, ή σαν συνοδευτικό για ψάρι, κρέας και πουλερικά.