• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
70
  • 500 γρ. φασολάκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά τρυφερά
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. μίξη φρέσκων βοτάνων (σχοινόπρασο-άνηθο-μαϊντανό)
  • 50 γρ. τυρί κρέμα ή γιαούρτι
  • 50 γρ. φίλε αμυγδάλου ωμό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για τα φασολάκια σαλάτα για 1΄.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το βούτυρο.

    Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.

    Τα προσθέτουμε  για 3΄ ανακατεύοντας.

    Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στύβουμε λίγες σταγόνες χυμό  και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού.

    Αποσύρουμε από την φωτιά.

    Προσθέτουμε το σχοινόπρασο.

    Σερβίρουμε με τυρί κρέμα ή γιαούρτι. 

    Απολαύστε τα  και σκέτα σαν ελαφρύ γεύμα, ή σαν συνοδευτικό 

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται