Εκτελεση
Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για τα φασολάκια σαλάτα για 1΄.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το βούτυρο.
Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
Τα προσθέτουμε για 3΄ ανακατεύοντας.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στύβουμε λίγες σταγόνες χυμό και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε με τυρί κρέμα ή γιαούρτι.
Απολαύστε τα και σκέτα σαν ελαφρύ γεύμα, ή σαν συνοδευτικό