Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟΛΑΧΑΝΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟΛΑΧΑΝΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα χορταρικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα μαυρομάτικα φασόλια για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 5 λεπτά, να γίνει διάφανο, αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τον καβουρντίζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (και τα πράσινα φύλλα τους) και όλα τα χόρτα.
- Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος τους στο μισό.
- Στραγγίζουμε τα βρασμένα φασόλια και τα ρίχνουμε στα χόρτα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μάραθο.
- Έπειτα από λίγα λεπτά, μόλις πέσει κι άλλο ο όγκος των χόρτων, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, τόσο όσο να καλύπτει τα υλικά μέχρι τη μέση.
- Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα, να χυλώσουν τα φασόλια, να μαλακώσουν, να πιούν τα υγρά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
- Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το κουτάλι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σβήνουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε σε πιάτα, προσθέτοντας λίγο λεμόνι.