Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- Σε ένα μπολ ξεπλένουμε με κρύο νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια για να απομακρύνουμε σκόνη, χώμα κ.λπ.
- Τα καλύπτουμε με βραστό νερό, σκεπάζουμε μ’ ένα πιάτο και αφήνουμε να φουσκώσουν και να μαλακώσουν για 20΄.
- Στο μεταξύ, σε βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα φιλέτα 1΄ από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο έως ότου γυαλίσουν, για 2΄-3΄.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε 1΄ με 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια καθώς και τα αποξηραμένα, αφού τα στραγγίξουμε καλά με τα χέρια.
- Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη, το 1 δαφνόφυλλο, το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο.
- Αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Γυρίζουμε τα φιλέτα (με λαβίδα, όχι με αιχμηρό αντικείμενο γιατί θα χαθούν τα πολύτιμα υγρά).
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 6΄-7΄.
- Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιατέλα και δυναμώνουμε τη φωτιά για 2΄-3΄ έως ότου ρεντουίρει (πυκνώσει) και γλασάρει η σάλτσα.
- Περιχύνουμε τα φιλέτα και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πράσινη σαλάτα.