• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
13
  • 1 συσκευασία μπισκότα γεμιστά
  • 2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κρόκους
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμ. σοκολάτα 60 %
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • άχνη για το σερβίρισμα
  • βανίλια για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το φοντάν σοκολάτας

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.

    Βουτυρώνουμε τετράγωνο η μακρόστενο πυρίμαχο.

    Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια σειρά στην βάση του ταψιού.

    Βάζουμε τους κρόκους και τα αβγά σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού.

    Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε μπολ.

    Περιχύνουμε με την καυτή κρέμα. Αφήνουμε 1′ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.

    Προσθέτουμε το αλάτι. Προσθέτουμε τα αβγά στη σοκολάτα. Αναμιγνύουμε πολύ καλά με σπάτουλα όλα τα υλικά.

    Περιχύνουμε τα μπισκότα στο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνεια ψήνουμε για περίπου 40′.

    Το σερβίρουμε ζεστό με κουτάλι γιατί είναι υγρό και τρέμει, όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.

    Αχνίζουμε με άχνη, σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται