Για το φοντάν σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
Βουτυρώνουμε τετράγωνο η μακρόστενο πυρίμαχο.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια σειρά στην βάση του ταψιού.
Βάζουμε τους κρόκους και τα αβγά σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε μπολ.
Περιχύνουμε με την καυτή κρέμα. Αφήνουμε 1′ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το αλάτι. Προσθέτουμε τα αβγά στη σοκολάτα. Αναμιγνύουμε πολύ καλά με σπάτουλα όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε τα μπισκότα στο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνεια ψήνουμε για περίπου 40′.
Το σερβίρουμε ζεστό με κουτάλι γιατί είναι υγρό και τρέμει, όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.
Αχνίζουμε με άχνη, σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.