Φρέσκα δαμάσκηνα με τραγανή κρούστα
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Ανακατεύουμε σε μπολ την καστανή ζάχαρη (5 κ.σ.) με την κανέλα και τα πασπαλίζουμε.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα και το κρύο βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα δάχτυλα ψιχουλιάζοντας.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα δαμάσκηνα και ψήνουμε για 30΄ στους 190οC ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Αν σας άρεσε το γλυκό με δαμάσκηνα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή
https://www.argiro.gr/recipe/glykoksini-marmelada-damaskino-portokali-kai-anthonero/