Για το φρικασέ
Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε το μελάνι και τις ψιλοκόβουμε σε μπουκιές.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας και το έντερο από τη ράχη.
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί για το φρικασέ θαλασσινών.
Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το καρότο, τις σουπιές και το καλαμάρι.
Τα αφήνουμε 5 με 6 λεπτά να σοταριστούν και προσθέτουμε το μαρούλι χοντροκομμένο.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και βάζουμε στη μέση της κατσαρόλας τις πατάτες ολόκληρες.
Δένουμε σε ένα μπουκετάκι τα κοτσάνια άνηθο και μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο φαγητό να αρωματίσουμε.
Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, οι σουπιές και τα καλαμάρια.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε 5 λεπτά.
Αφαιρούμε το μπουκέτο με τα μυρωδικά.
Στύβουμε σε ένα μπολάκι τα λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε το λαδολέμονο .
Βάζουμε σε ένα πιάτο τη βρασμένη πατάτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι καλά.
Τη ρίχνουμε στο λαδολέμονο, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Θα σχηματιστεί μία πυκνή κρέμα.
Προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα μας και αραιώνουμε το λαδολέμονο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας και ανακινούμε από τα χερούλια καλά να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.