Γάλα βρώμης

Φυτικό ρόφημα βρώμης ή φυτικό γάλα βρώμης σε 2 λεπτά. Για γλυκά, φαγητά αλλά και για το πρωινό σου.

Εύκολη
0:05

750 - ml

5 λεπτά

γάλα βρώμης

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Μέσα στο μπλέντερ βάζουμε τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης και προσθέτουμε το νερό.
  2. Χτυπάμε για περίπου μισό λεπτό να πολτοποιηθεί η βρώμη.
  3. Σουρώνουμε το γάλα βρώμης σε ψιλή σίτα.
  4. Κρατάμε το υγρό και πετάμε την πούλπα βρώμης.
  5. Ιδανικά σουρώνουμε και δεύτερη φορά το γάλα από λεπτό σουρωτήρι.
  6. Είναι βασικό να σουρώσετε σε λεπτή σίτα ή ακόμα καλύτερα σε ένα τουλπάνι.
  7. Το ρόφημα βρώμης διατηρείται το πολύ για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Ανακινήστε πριν από κάθε χρήση.
  2. Μπορείς να αρωματίσεις το γάλα βρώμης αν πρόκειται να φτιάξεις γλυκά, βάζοντας μέσα λίγη κανέλα, βανίλια ή προσθέτοντας αρωματισμένη ζάχαρη.
  3. Βάλε 2 κουταλιές κακάο την ώρα που αλέθεις το γάλα αν θέλεις σοκολατένιο γάλα.
  4. Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις για σάλτσες, αλμυρές κρέμες ή νηστίσιμα φαγητά.
  5. Φτιάξε σούπα, πουρέ και νηστίσιμη μπεσαμέλ για όλα τα φαγητά σου.

γάλα βρώμης

Απόρρητο