Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Μέσα στο μπλέντερ βάζουμε τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης και προσθέτουμε το νερό.
- Χτυπάμε για περίπου μισό λεπτό να πολτοποιηθεί η βρώμη.
- Σουρώνουμε το γάλα βρώμης σε ψιλή σίτα.
- Κρατάμε το υγρό και πετάμε την πούλπα βρώμης.
- Ιδανικά σουρώνουμε και δεύτερη φορά το γάλα από λεπτό σουρωτήρι.
- Είναι βασικό να σουρώσετε σε λεπτή σίτα ή ακόμα καλύτερα σε ένα τουλπάνι.
- Το ρόφημα βρώμης διατηρείται το πολύ για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Ανακινήστε πριν από κάθε χρήση.
- Μπορείς να αρωματίσεις το γάλα βρώμης αν πρόκειται να φτιάξεις γλυκά, βάζοντας μέσα λίγη κανέλα, βανίλια ή προσθέτοντας αρωματισμένη ζάχαρη.
- Βάλε 2 κουταλιές κακάο την ώρα που αλέθεις το γάλα αν θέλεις σοκολατένιο γάλα.
- Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις για σάλτσες, αλμυρές κρέμες ή νηστίσιμα φαγητά.
- Φτιάξε σούπα, πουρέ και νηστίσιμη μπεσαμέλ για όλα τα φαγητά σου.