Γαλοπούλα με ντομάτα και κριθαράκι

Υλικά

Για τη γαλοπούλα με ντομάτα και κριθαράκι

  • 400 γρ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές ή μαγειρεμένο κρέας που μας περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 500 γρ. κριθαράκι σόγια ή κανονικό (βρασμένο για το σερβίρισμα)

Για τη γαλοπούλα με κριθαράκι

Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη γαλοπούλα να τραβήξει όλα τα υγρά της.

Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25΄, έως ότου να μαλακώσει καλά η γαλοπούλα.

Τέλος περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά πασπαλίζουμε μαϊντανό.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κριθαράκι.

Θα το βρείτε πεντανόστιμο!

https://www.argiro.gr/recipe/galopoula-me-ntomata-kai-kritharaki/