Garam Masala (Γκαράμ μασάλα)

Μοναδικό μείγμα μπαχαρικών που θα απογειώσει και θα δώσει έξτρα νοστιμιά στα κρεατικά σας

Εύκολη
0:10

5 λεπτά

5 λεπτά

ινδικό μείγμα μπαχαρικών garam masala (Γκαράμ μασάλα)

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Για το ινδικό μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το μοσχοκάρυδο σε στεγνό τηγάνι και φρυγανίστε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
  3. Όταν τα υλικά σκουρύνουν ελαφρώς θα ελευθερώσουν ένα πλούσιο καπνιστό άρωμα.
  4. Τότε, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να κρυώσουν.
  5. Σε μία μηχανή άλεσης καφέ, ή μούλτι, προσθέστε το μείγμα των μπαχαρικών μαζί με το μοσχοκάρυδο και αλέστε τα μέχρι να αποκτήσουν την υφή της άμμου.
  6. Αποθηκεύστε το σπιτικό σας μπαχαρικό σε στεγανό δοχείο μακριά από υγρασία και ζέστη.
Απόρρητο