Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Για το ινδικό μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το μοσχοκάρυδο σε στεγνό τηγάνι και φρυγανίστε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
- Όταν τα υλικά σκουρύνουν ελαφρώς θα ελευθερώσουν ένα πλούσιο καπνιστό άρωμα.
- Τότε, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Σε μία μηχανή άλεσης καφέ, ή μούλτι, προσθέστε το μείγμα των μπαχαρικών μαζί με το μοσχοκάρυδο και αλέστε τα μέχρι να αποκτήσουν την υφή της άμμου.
- Αποθηκεύστε το σπιτικό σας μπαχαρικό σε στεγανό δοχείο μακριά από υγρασία και ζέστη.