Γαρίδες jambalaya

Γαρίδες jambalaya. Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή με γαρίδες, ρύζι και πολλά αρώματα. Συνταγή από τον αμερικανικό νότο με συνδυασμό υλικών που ξετρελαίνει από νοστιμιά.

4

10 λεπτά

30 λεπτά

γαρίδες jambalaya

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ JAMBALAYA

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ JAMBALAYA

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ JAMBALAYA

  1. Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σέλερι και την πιπεριά σε μικρά καρέ.
  2. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  3. Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι.
  4. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι.
  5. Σοτάρουμε για 5-6′.
  6. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον πελτέ.
  7. Σοτάρουμε για 1′ και ανακατεύουμε τα υλικά.
  8. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μυρωδικά και το δαφνόφυλλο.
  9. Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι κι αφήνουμε να πάρει βράση.
  10. Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  11. Μισόσκεπάζουμε τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 15′ σχεδόν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.
  12. Ανακατεύουμε το ρύζι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  13. Προσθέτουμε λίγο tabasco.
  14. Σε χαμηλή φωτιά, μαγειρεύουμε για 4-5′ μέχρι να κοκκινίσουν οι γαρίδες.
  15. Τέλος αφού βράσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό.
  16. Σκεπάζουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 5′.
  17. Σερβίρουμε τις γαρίδες jambalaya αμέσως όταν ακόμα είναι ζεστές.
  18. Αν αγαπάτε να μαγειρεύετε τα θαλασσινά, διαβάστε εδώ μερικά μυστικά για το καθάρισμα και τη σωστή συντήρηση τους.
Απόρρητο