"
Οι γαρίδες jambalaya είναι συνταγή που έρχεται από τον αμερικανικό νότο κι έχει συνδυασμό υλικών που ξετρελαίνει από...

Οι γαρίδες jambalaya είναι συνταγή που έρχεται από τον αμερικανικό νότο κι έχει συνδυασμό υλικών που ξετρελαίνει από νοστιμιά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις γαρίδες jambalaya

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. γαρίδες
  • 1 λουκάνικο πικάντικο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 πρέζα/ες ρίγανη
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 ½ φλ. μακρύκοκκο κίτρινο ρύζι
  • 3 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
  • Λίγο tabasco
  • Λίγο μαϊντανό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γαρίδες τζαμπαλάγια με άρωμα αμερικανικού νότου, η δική τους εκδοχή για την παέγια.

    Για τις γαρίδες jambalaya

    Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σέλερι και την πιπεριά σε μικρά καρέ.

    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

    Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι.

    Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι.

    Σοτάρουμε για 5-6′.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον πελτέ.

    Σοτάρουμε για 1′ και ανακατεύουμε τα υλικά.

    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μυρωδικά και το δαφνόφυλλο.

    Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι κι αφήνουμε να πάρει βράση.

    Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

    Μισόσκεπάζουμε τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 15′ σχεδόν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

    Ανακατεύουμε το ρύζι και προσθέτουμε τις γαρίδες.

    Προσθέτουμε λίγο tabasco.

    Σε χαμηλή φωτιά, μαγειρεύουμε για 4-5′ μέχρι να κοκκινίσουν οι γαρίδες.

    Τέλος αφού βράσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό.

    Σκεπάζουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 5′.

    Σερβίρουμε τις γαρίδες jambalaya αμέσως όταν ακόμα είναι ζεστές.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×