Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Εξοπλισμός
Γουδί
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
- Ετοιμάζουμε πρώτα το μείγμα για τις γαρίδες.
- Ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής το μαϊντανό και το σκόρδο, περνώντας πολλές φορές το μαχαίρι πάνω στα υλικά, μέχρι να γίνουν πάστα.
- Αν έχουμε γουδί, γίνεται πιο εύκολα, βάζοντας όλα τα υλικά μέσα και χτυπώντας τα.
- Στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες (όπως είναι, με το κέλυφος) σε απορροφητικό χαρτί και τις αλείφουμε με το μείγμα του μαϊντανού που ετοιμάσαμε.
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία στρώση το μισό αλάτι, αραδιάζουμε πάνω τις γαρίδες και τις καλύπτουμε καλά με το υπόλοιπο αλάτι.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250°C και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες όπως είναι, με το ταψί, γιατί είναι εντυπωσιακό το θέαμα, αλλά και επειδή θα διατηρηθούν ζεστές.
- Συνοδεύουμε με πικάντικη μαγιονέζα ή σάλτσα ντομάτας.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξίδι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθεί το αλάτι.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και το λάδι λίγο-λίγο, με ροή κλωστής και πάντα ανακατεύοντας.
- Αφού πάρει όλο το λάδι, τότε δυναμώνουμε το χτύπημα.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Τέλος, προσθέτουμε το αγγουράκι και το καγέν.
- Ανακατεύουμε και παγώνουμε την πικάντικη μαγιονέζα.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Όταν ψήνουμε με τη μέθοδο του αλατιού, ψάρι, κοτόπουλο ή γαρίδες ποτέ δεν αφαιρούμε το κέλυφος ή την πέτσα.
- Όταν ψήνουμε στο αλάτι ο φούρνος πρέπει να καίει στο πιο δυνατό.
- Όταν βγάλουμε τις γαρίδες από το φούρνο αφαιρούμε άμεσα την κρούστα αλατιού γιατί συνεχίζει και ψήνεται.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ