Μαζέψτε την παρέα σας, στρώστε το τραπέζι και απολαύστε αυτό το πιάτο, που μοσχοβολά Ελλάδα.

Μαζέψτε την παρέα σας, στρώστε το τραπέζι και απολαύστε αυτό το πιάτο, που μοσχοβολά Ελλάδα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις γαρίδες

  • 16 μεγάλες γαρίδες
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ. θαλασσινό χοντρό αλάτι

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 2 κρόκους αυγών (βιολογικά)
  • 1 σκελ. σκόρδο (χωρίς το φύτρο) πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγέν
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο ελαφρύ όσο πάρει (περίπου 250 ml)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Δεν αφαιρούμε το κέλυφος

    Δυνατός φούρνος

    Για τις γαρίδες

    Ετοιμάζουμε πρώτα το μείγμα για τις γαρίδες.

    Ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής το μαϊντανό και το σκόρδο, περνώντας πολλές φορές το μαχαίρι πάνω στα υλικά, μέχρι να γίνουν πάστα.

    Αν έχουμε γουδί, γίνεται πιο εύκολα, βάζοντας όλα τα υλικά μέσα και χτυπώντας τα.

    Στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες (όπως είναι, με το κέλυφος) σε απορροφητικό χαρτί και τις αλείφουμε με το μείγμα του μαϊντανού που ετοιμάσαμε.

    Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία στρώση το μισό αλάτι, αραδιάζουμε πάνω τις γαρίδες και τις καλύπτουμε καλά με το υπόλοιπο αλάτι.

    Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250°C και ψήνουμε για 20 λεπτά.

    Σερβίρουμε τις γαρίδες όπως είναι, με το ταψί, γιατί είναι εντυπωσιακό το θέαμα, αλλά και επειδή θα διατηρηθούν ζεστές.

    Συνοδεύουμε με πικάντικη μαγιονέζα ή σάλτσα ντομάτας.

    Διαφήμιση

    Για τη μαγιονέζα

    Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξίδι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα.

    Ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθεί το αλάτι.

    Προσθέτουμε τους κρόκους και το λάδι λίγο-λίγο, με ροή κλωστής και πάντα ανακατεύοντας.

    Αφού πάρει όλο το λάδι, τότε δυναμώνουμε το χτύπημα.

    Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Τέλος, προσθέτουμε το αγγουράκι και το καγέν.

    Ανακατεύουμε και παγώνουμε την πικάντικη μαγιονέζα.

    Μυστικά

    Όταν ψήνουμε με τη μέθοδο του αλατιού, ψάρι, κοτόπουλο ή γαρίδες ποτέ δεν αφαιρούμε το κέλυφος ή την πέτσα.

    Όταν ψήνουμε στο αλάτι ο φούρνος πρέπει να καίει στο πιο δυνατό.

    Όταν βγάλουμε τις γαρίδες από το φούρνο αφαιρούμε άμεσα την κρούστα αλατιού γιατί συνεχίζει και ψήνεται.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×