• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 12 κολοκυθολούλουδα
  • Για τη γέμιση
  • 150 γραμ. φέτα μαλακή
  • 100 γραμ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • πιπέρι
  • Για το κουρκούτι
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 350 γραμ. νερό ζεστό
  • 2 ασπράδια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε το κουρκούτι σκεπασμένο να σταθεί στο ψυγείο για 20΄

    Τηγανίζουμε τα κολοκυθολούλουδα σε καυτό ελαιόλαδο

    Για το κουρκούτι

    Για τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα, με φέτα και ανθότυρο, πρώτα φτιάχνουμε το κουρκούτι.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με 1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα.

    Ενώνουμε το ελαιόλαδο με το νερό και τα ρίχνουμε στο αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.

    Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο να σταθεί στο ψυγείο για 20΄.

    Για τη γέμιση

    Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.

    Μόλις περάσουν τα 20΄, χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο κουρκούτι.

    Αφαιρούμε τους στήμονες από τα κολοκυθολούλουδα και τα φυλλαράκια από το κοτσάνι.

    Γεμίζουμε προσεκτικά κάθε κολοκυθολούλουδο με λίγη από τη γέμιση και στρίβουμε τις άκρες τους ώστε να τη «φυλακίσουμε» μέσα.

    Βουτάμε τα κολοκυθολούλουδα στο κουρκούτι, τα τινάζουμε λίγο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν.

    Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.

    Αν σας άρεσαν τα τηγανιτά κολοκυθολούλουδα, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    κολοκυθοανθούς
    Διαφήμιση

    Εσύ ποια άλλη συνταγή με κολοκυθοανθούς θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται