Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Video
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
 - Χαράζουμε κατά μήκος και με προσοχή αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους.
 - Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×34εκ.
 - Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
 - Τα ρίχνουμε στο ταψί.
 - Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
 - Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα μικρό κουτάλι και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί πάνω στη σάλτσα ντομάτας.
 - Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά να ροδίσουν οι πιπεριές.
 - Σερβίρονται ζεστές ή κρύες. Όπως και να τις φάτε οι πιπεριές γεμιστές με τυρί είναι σκέτη απόλαυση!
 
Tips
- Παίξτε με βότανα και δώστε τη γεύση που θέλετε στις πιπεριές.
 - Αν πρόκειται να κάνετε τις γεμιστές πιπεριές στο τηγάνι, βάλτε στη γέμιση 1 αυγό για να μη χυθούν τα τυριά στο καυτό λάδι.
 - Στις γεμιστές πιπεριές με τυρί, βάλτε ό,τι τυρί έχετε ή ό,τι σας αρέσει. Ταιριάζουν πολύ και με λευκά και με κίτρινα τυριά.
 - Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλο αλλαντικό.
 









