Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
Χαράζουμε κατά μήκος και με προσοχή αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους.
Για τις πιπεριές θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×34εκ.
Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε στο ταψί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις πιπεριές γεμιστές με φέτα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα μικρό κουτάλι και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί πάνω στη σάλτσα ντομάτας.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά να ροδίσουν οι πιπεριές.
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες. Όπως και να τις φάτε οι πιπεριές γεμιστές με τυρί είναι σκέτη απόλαυση!
Μυστικά
Παίξτε με βότανα και δώστε τη γεύση που θέλετε στις πιπεριές.
Αν πρόκειται να κάνετε τις γεμιστές πιπεριές στο τηγάνι, βάλτε στη γέμιση 1 αυγό για να μη χυθούν τα τυριά στο καυτό λάδι.
Στις γεμιστές πιπεριές με τυρί, βάλτε ό,τι τυρί έχετε ή ό,τι σας αρέσει. Ταιριάζουν πολύ και με λευκά και με κίτρινα τυριά.
Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλο αλλαντικό.