Γιγαντιαίο Κωκ

Αυτό το γιαγαντιαίο κωκ, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, έχει και καταπληκτική γεύση. Η γέμιση με την κρέμα μπισκότο το κάνει ακόμα πιο μοναδικό.

10

20 λεπτά

30 λεπτά

κωκ γλυκο συνταγη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κόσκινο

Μίξερ με κάδο

Μίξερ χειρός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εκτέλεση

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΚΩΚ

    Γιγαντιαίο Κωκ

  1. Αυτό το γιαγαντιαίο κωκ, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, έχει και καταπληκτική γεύση.
  2. Για το γιγαντιαίο κωκ

    • Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το μισό γάλα και την μίση ζάχαρη να ζεσταθεί.
    • Σε μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ.
    • Με σύρμα τα διαλύουμε.
    • Παίρνουμε ζεστό γάλα και αραιώνουμε το κρύο μείγμα.
    • Ανακατεύοντας, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    • Ανακατεύουμε με σύρμα να πήξει.
    • Προσθέτουμε την βανίλια και τα τριμμένα μπισκότα.
    • Βάζουμε σε μπολ.
    • Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια.
    • Αφήνουμε να κρυώσει.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
    • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί 32 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)
    • Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
    • Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Ρίχνουμε τις βανίλιες.
    • Σε άλλο μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε απαλές κορυφές.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1′ να γυαλίσει.
    • Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα αβγά.
    • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε.
    • Τέλος ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο.
    • Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ταψί.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε για περίπου 25′ -30′.
    • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    • Tip: αν θέλουμε βρέχουμε το παντεσπάνι με σιρόπι.

    Για το γλάσο

    • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
    • Μόλις φουσκώσει περιχύνουμε τη σοκολάτα.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο.
    • Ανακατεύουμε καλά.
    • Αφήνουμε λίγο να σταθεί μέχρι να κρυώσει.
    • Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι, γεμίζουμε με την κρέμα μπισκότο και σκεπάζουμε.
    • Περιχύνουμε με το γλάσο.
    • Πασπαλίζουμε σπασμένα μπισκότα με λευκή σοκολάτα.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΚΩΚ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ

  1. [visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoyOTc1LCJwb3N0X2xhYmVsIjoizqPPhc69z4TOsc6zzq4gMjk3NSAtIM6kzr/Pjc+Bz4TOsSDOvM6/z4XPgiDPg86/zrrOv867zqzPhM6xz4IgzrzOtSDOvM+AzrnPg866z4zPhM6xIiwidXJsIjoiIiwiaW1hZ2VfaWQiOjI5NzYsImltYWdlX3VybCI6Imh0dHBzOi8vd3d3LmFyZ2lyby5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAxNi8wMy90b3VydGEtbW91cy1zb2tvbGF0YXMuanBnIiwidGl0bGUiOiLOpM6/z43Pgc+EzrEgzrzOv8+Fz4Igz4POv866zr/Ou86sz4TOsc+CIM68zrUgzrzPgM65z4POus+Mz4TOsSIsInN1bW1hcnkiOiIiLCJ0ZW1wbGF0ZSI6InNwb3RsaWdodCJ9″]
Απόρρητο