"
  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για την κρέμα μπισκότο
  • 150 γραμ. ζάχαρη (1 φλ. και 2 κ.σ.)
  • 3 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 60 γραμ. αλεύρι (1/2 φλ.)
  • 60 γραμ. κόρν φλάουρ (1/2 φλ.)
  • 1 λίτρο γάλα (4 φλ.)
  • 1 βανίλια
  • 1 συσκευασία (185 γρ.) μπισκότα γεμιστά
  • Για το παντεσπάνι
  • 6 μεγάλα αβγά χωρισμένα
  • 200 γραμ. ζάχαρη (1 φλ.)
  • 2 βανίλιες
  • 125 γραμ. αλεύρι (1 φλ.)
  • 35 γραμ. κόρν φλάουρ (1/4 φλ.)
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 250 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 συσκευασία (246 γρ.) μπισκότα γεμιστά με λευκή σοκολάτα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γιγαντιαίο Κωκ

    Γιγαντιαίο Κωκ

    Αυτό το γιαγαντιαίο κωκ, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, έχει και καταπληκτική γεύση.

    Για το γιγαντιαίο κωκ

    • Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το μισό γάλα και την μίση ζάχαρη να ζεσταθεί.
    • Σε μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ.
    • Με σύρμα τα διαλύουμε.
    • Παίρνουμε ζεστό γάλα και αραιώνουμε το κρύο μείγμα.
    • Ανακατεύοντας, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    • Ανακατεύουμε με σύρμα να πήξει.
    • Προσθέτουμε την βανίλια και τα τριμμένα μπισκότα.
    • Βάζουμε σε μπολ.
    • Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια.
    • Αφήνουμε να κρυώσει.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
    • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί 32 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)
    • Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
    • Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Ρίχνουμε τις βανίλιες.
    • Σε άλλο μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε απαλές κορυφές.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1′ να γυαλίσει.
    • Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα αβγά.
    • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε.
    • Τέλος ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο.
    • Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ταψί.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε για περίπου 25′ -30′.
    • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    • Tip: αν θέλουμε βρέχουμε το παντεσπάνι με σιρόπι.

    Για το γλάσο

    • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
    • Μόλις φουσκώσει περιχύνουμε τη σοκολάτα.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο.
    • Ανακατεύουμε καλά.
    • Αφήνουμε λίγο να σταθεί μέχρι να κρυώσει.
    • Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι, γεμίζουμε με την κρέμα μπισκότο και σκεπάζουμε.
    • Περιχύνουμε με το γλάσο.
    • Πασπαλίζουμε σπασμένα μπισκότα με λευκή σοκολάτα.

    Πολύ ωραίο και εντυπωσιακό γλυκό, εκτός από το γιγαντιαίο κωκ, είναι και η παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×