Γιγαντιαίο Κωκ
Γιγαντιαίο Κωκ
Αυτό το γιαγαντιαίο κωκ, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, έχει και καταπληκτική γεύση.
Για το γιγαντιαίο κωκ
- Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το μισό γάλα και την μίση ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Σε μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ.
- Με σύρμα τα διαλύουμε.
- Παίρνουμε ζεστό γάλα και αραιώνουμε το κρύο μείγμα.
- Ανακατεύοντας, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε με σύρμα να πήξει.
- Προσθέτουμε την βανίλια και τα τριμμένα μπισκότα.
- Βάζουμε σε μπολ.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί 32 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)
- Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
- Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Ρίχνουμε τις βανίλιες.
- Σε άλλο μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε απαλές κορυφές.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1′ να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα αβγά.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε.
- Τέλος ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο.
- Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ταψί.
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε για περίπου 25′ -30′.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Tip: αν θέλουμε βρέχουμε το παντεσπάνι με σιρόπι.
Για το γλάσο
- Ζεσταίνουμε την κρέμα.
- Μόλις φουσκώσει περιχύνουμε τη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε λίγο να σταθεί μέχρι να κρυώσει.
- Κόβουμε στη μέση το παντεσπάνι, γεμίζουμε με την κρέμα μπισκότο και σκεπάζουμε.
- Περιχύνουμε με το γλάσο.
- Πασπαλίζουμε σπασμένα μπισκότα με λευκή σοκολάτα.