Η γλώσσα μενιέρ μαγειρεύεται σε καθαρό βούτυρο και αρωματίζεται με λεμόνι. Η πιο εύκολη συνταγή για ψάρι. Μια γαλλική συνταγή για ψάρι γλώσσα στο τηγάνι,...

Η γλώσσα μενιέρ μαγειρεύεται σε καθαρό βούτυρο και αρωματίζεται με λεμόνι. Η πιο εύκολη συνταγή για ψάρι.

Μια γαλλική συνταγή για ψάρι γλώσσα στο τηγάνι, η γνωστή γλώσσα με σάλτσα μενιέρ γεμάτη αρώματα βουτύρου!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 500 γρ. φιλέτα γλώσσας
  • 50 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 λεμόνι χυμό και φλούδα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγη κάπαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Ψιλά φασολάκια βουτύρου

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τη γλώσσα

    Τηγανίζουμε τα φιλέτα γλώσσας για 2-3΄να ροδίσουν

    Γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière)

    Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τη γλώσσα.

    Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση.

    Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι.

    Πασπαλίζουμε τη γλώσσα με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.

    Ζεσταίνουμε μικρό τηγάνι, ίσα που να χωράει τα φιλέτα.

    Ρίχνουμε το καθαρό βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

    Μόλις κάψει, βάζουμε τις γλώσσες.

    Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσει.

    Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τα φιλέτα γλώσσας.

    Ροδίζουμε για 2 λεπτά κι από την άλλη πλευρά.

    Βγάζουμε τη γλώσσα σε πιατέλα με προσοχή για να μην διαλυθούν.

    Διαφήμιση

    Για τη σάλτσα μενιέρ

    Στίβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο.

    Προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε και τρίβουμε το τηγάνι.

    Αφήνουμε την σάλτσα μενιέρ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.

    Για το σερβίρισμα

    Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγη κάπαρη.

    Σερβίρουμε ζεστή το ψάρι γλώσσα στο τηγάνι με τη σάλτσα μενιέρ με φασολάκια σαλάτα.

    πέρκα στο φούρνο

    Ποιο ψάρι είναι το αγαπημένο σας;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×