Γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière)
Με απορροφητικό χαρτί ταμπονάρουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τη γλώσσα.
Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο αλεύρι.
Πασπαλίζουμε τη γλώσσα με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
Ζεσταίνουμε μικρό τηγάνι, ίσα που να χωράει τα φιλέτα.
Ρίχνουμε το καθαρό βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις κάψει, βάζουμε τις γλώσσες.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσει.
Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τα φιλέτα γλώσσας.
Ροδίζουμε για 2 λεπτά κι από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε τη γλώσσα σε πιατέλα με προσοχή για να μην διαλυθούν.
Για τη σάλτσα μενιέρ
Στίβουμε το λεμόνι στο τηγάνι με το βούτυρο.
Προσθέτουμε 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και τρίβουμε το τηγάνι.
Αφήνουμε την σάλτσα μενιέρ για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία της.
Για το σερβίρισμα
Περιχύνουμε τα φιλέτα γλώσσας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγη κάπαρη.
Σερβίρουμε ζεστή το ψάρι γλώσσα στο τηγάνι με τη σάλτσα μενιέρ με φασολάκια σαλάτα.