Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ. Έχει βελούδινη κρέμα σοκολάτα βανίλια. Γίνεται σε 10’ και είναι η καλύτερη συνταγή για δροσερό γλυκό...

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ. Έχει βελούδινη κρέμα σοκολάτα βανίλια. Γίνεται σε 10’ και είναι η καλύτερη συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
983

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ lt φρέσκο γάλα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για το στήσιμο

  • 1½ συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 220 γρ. φρέσκο γάλα
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 90 γρ. τρούφα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Για την κρέμα βανίλια

    Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα, το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.

    Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα από ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους.

    Ρίχνουμε στο γάλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλάτι ελαφρώς για το γλυκό ψυγείου. 

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.

    Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Για την κρέμα σοκολάτα

    Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.

    Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.

    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.

    Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.

    Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.

    Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα.

    Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε.

    Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

    Διαφήμιση

    Για το στήσιμο του γλυκού

    Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.

    Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα πτι μπερ και τα στρώνουμε στο ταψί.

    Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα.

    Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο μείγμα γάλα – κονιάκ.

    Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

    Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.

    Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.

    Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.

    Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το εύκολο γλυκό ψυγείου.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Αν σας άρεσε αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου, δείτε ακόμη και τη παρακάτω συνταγή με μπισκότα.

    Βίντεο

    Εσείς ποιο άλλο γλυκό ψυγείου θα επιλέγατε να φτιάξετε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Κάτι μαγειρεύεται