• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 φρατζόλα ψωμί
  • 4 κ.σ τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
  • 4-5 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 πρέζες κανέλα
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μέλι ή μαρμελάδα για το σερβίρισμα
  • λίγη άχνη ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γλυκές αυγοφέτες σάντουιτς

    Ξεκινάμε τις γλυκές αυγοφέτες,

    • Με ένα μαχαίρι κόβουμε 4 χοντρές φέτες ψωμί (σε πάχος πρέπει να είναι σαν 2 κανονικές φέτες ψωμί ενωμένες σε μια).
    • Ανοίγουμε θήκη οριζόντια σε κάθε χοντρή φέτα ψωμί χωρίς να κόψουμε τελείως.
    • Δημιουργούμε δηλαδή μια θήκη στην χοντρή φέτα για να τη γεμίσουμε.
    • Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και την μαρμελάδα. Απαλά τα ανακατεύουμε.
    • Γεμίζουμε κορνέ και γεμίζουμε τη θήκη στη κάθε φέτα. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει. Όμοια φτιάχνουμε και τις επόμενες.
    • Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτουμε το γάλα. Βουτάμε κάθε σάντουιτς αβγοφέτα στο μείγμα αβγού και αφήνουμε να ρουφήξει για 2′ από κάθε πλευρά.
    • Ανασηκώνουμε κάθε σάντουιτς αφήνοντας να στραγγίξει τυχόν μείγμα αβγού.
    • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο η μαργαρίνη ίσα που να λαδωθεί το σκεύος. Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά αφήνουμε το σάντουιτς να ροδίσει για 2-3′ περίπου από κάθε πλευρά. Ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.
    • Σερβίρουμε τις αυγοφέτες με έξτρα μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και αχνίζουμε με λίγη άχνη ή σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

    Για το πρωινό σας καταπληκτική ιδέα, για γλυκές αυγοφέτες είναι και η παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται