Γλυκές αυγοφέτες σάντουιτς
Ξεκινάμε τις γλυκές αυγοφέτες,
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε 4 χοντρές φέτες ψωμί (σε πάχος πρέπει να είναι σαν 2 κανονικές φέτες ψωμί ενωμένες σε μια).
- Ανοίγουμε θήκη οριζόντια σε κάθε χοντρή φέτα ψωμί χωρίς να κόψουμε τελείως.
- Δημιουργούμε δηλαδή μια θήκη στην χοντρή φέτα για να τη γεμίσουμε.
- Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και την μαρμελάδα. Απαλά τα ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε κορνέ και γεμίζουμε τη θήκη στη κάθε φέτα. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει. Όμοια φτιάχνουμε και τις επόμενες.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτουμε το γάλα. Βουτάμε κάθε σάντουιτς αβγοφέτα στο μείγμα αβγού και αφήνουμε να ρουφήξει για 2′ από κάθε πλευρά.
- Ανασηκώνουμε κάθε σάντουιτς αφήνοντας να στραγγίξει τυχόν μείγμα αβγού.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο η μαργαρίνη ίσα που να λαδωθεί το σκεύος. Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά αφήνουμε το σάντουιτς να ροδίσει για 2-3′ περίπου από κάθε πλευρά. Ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.
- Σερβίρουμε τις αυγοφέτες με έξτρα μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και αχνίζουμε με λίγη άχνη ή σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.