Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Video
Εκτέλεση
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα στην άκρη. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
- Χαράζουμε το μπαστούνι βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα ενός μαχαιριού ξύνουμε τους σπόρους.
- Ρίχνουμε τους σπόρους μέσα στο γάλα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι.
- Στο κρύο γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.
- Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις η κρέμα δέσει και αποκτήσει βελούδινη υφή, αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο.
- Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.
- Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
- Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει.
- Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×30 εκ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
- Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα πτι μπερ και τα στρώνουμε στο ταψί.
- Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας πάνω στα μπισκότα.
- Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο μίγμα γάλα – κονιάκ.
- Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτα.
- Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα – κονιάκ.
- Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα.
- Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλια.
- Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.