Ινδική σάλτσα Raita με παντζάρι

Ινδική σάλτσα raita με παντζάρι και γιαούρτι. Υγιεινή, δροσερή σάλτσα για πουλερικά, θαλασσινά, ψητά λαχανικά ή σαν ντιπ για να βουτάς ζεστές πίτες.

4

5 λεπτά

5 λεπτά

raita

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ RAITA

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ RAITA

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
  2. Τρίβουμε το παντζάρι σε χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
  3. Τρίβουμε το αγγούρι με τη φλούδα του σε χοντρό τρίφτη και το στύβουμε.
  4. Το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
  5. Προσθέτουμε το ξύδι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε.
  6. Παγώνουμε την ραΐτα στο ψυγείο για να είναι δροσερή.
  7. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
  8. Ταιριάζει με ζεστές πίτες σαν ντιπ.
  9. Είναι τέλεια μέσα σε σάντουιτς ή σουβλάκι, ταιριάζει με κοτόπουλο ή γαλοπούλα αλλά και με γαρίδες.
Απόρρητο