Καλαμαράκια τηγανητά και τα μυστικά τους

Καλαμαράκια τηγανητά, τα πιο τραγανά καλαμαράκια που φάγατε ποτέ. Εύκολη συνταγή, για το πιο αγαπημένο νηστίσιμο φαγητό. Πάρτε φρέσκα καλαμάρια για να κάνετε το πιάτο ζωντανό και πεντανόστιμο.

Εύκολη
0:10

4

5 λεπτά

5 λεπτά

καλαμαράκια τηγανιτά - καλαμαράκια τηγανητά - τηγανητά καλαμαράκια - τηγανιτά καλαμαράκια - καλαμάρια τηγανιτά - καλαμάρι τηγανιτό - καλαμαράκια συνταγή - συνταγή για καλαμαράκια - πώς τηγανίζω καλαμαράκια - κουρκούτι για καλαμαράκια - καλαμαράκι - καλαμαράκια κατεψυγμένα τηγανιτά - καλαμαράκια κατεψυγμένα - καλαμαράκια κατεψυγμένα συνταγές - καλαμαράκια τηγανητά της γιαγιάς - καλαμαράκια τηγανητά όπως στις ταβέρνες - καλαμαράκια ροδέλες

Υλικά

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Φυσικά κι έχουν θέση και τα τηγανιτά σε ένα διαιτολόγιο, ακόμα κι αν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Προτιμήστε ελαιόλαδο για το τηγάνισμα κι αφήστε τα για σε χαρτί κουζίνας μετά, ώστε να απορροφηθεί μεγάλη ποσότητα λαδιού. Τα καλαμάρια ανήκουν στην οικογένεια των μαλάκιων και είναι από τα δημοφιλέστερα θαλασσινά. Θεωρείται μια καλή επιλογή για άτομα που προσέχουν το βάρος τους, διότι ενώ είναι χαμηλά σε θερμίδες έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν πληθώρα βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν μεταξύ των άλλων και στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
  2. Αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 185-190 βαθμούς C.
  3. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  4. Αφού στραγγίσουμε καλά, τα πανάρουμε στο αλατισμένο αλεύρι.
  5. Πιάνουμε μια χούφτα  και τα βάζουμε σε λεπτό σουρωτήρι.
  6. Τινάζουμε 2-3 φορές για να φύγει το περιττό αλεύρι και να χωρίσουν μεταξύ τους οι ροδέλες.
  7. Τα ρίχνουμε βροχιδών στο καυτό λάδι, φροντίζοντας την ώρα που πέφτουν να χωρίσουν μεταξύ τους. 
  8. Να μην πέσουν ενωμένα και κολλημένα.
  9. Το καυτό λάδι πρέπει να τα καλύπτει όλα.
  10. Αφήνουμε να ροδίσουν από την μια πλευρά και με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε στο καυτό λάδι 1-2 φορές να ροδίσουν ολόγυρα.
  11. Τα βγάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν για 1-2 λεπτά. 
  12. Απολαύστε τα ζεστά είναι τραγανά κι ακαταμάχητα.
  13. Προσοχή, το λεμόνι πάνω τους τα μαλακώνει. Είναι ωραίο μόνο για χρώμα στο σερβίρισμα.

Tips

  • Είτε γίνουν τηγανητά είτε μαγειρευτά, να θυμάστε ότι θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.
  • Όσο πιο πολύ τα τηγανίζετε ή τα μαγειρεύετε, τόσο πιο ελαστικά με τσιχλωτή υφή γίνονται.
Απόρρητο