Ριζότο λαχανικών
Ψιλοκόβουμε πρώτα όλα τα λαχανικά σε μικρά μικρά καρέ και διαβάζουμε τα μυστικά επιτυχίας για τέλειο ριζότο.
Σιγοβράζουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά να διατηρείται ζεστός.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,το πράσο ψιλοκομμένο και το σκόρδο σπασμένο.
Σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά να γίνουν διάφανα τα λαχανικά.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά και αφήνουμε να σοταριστούν για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
Προσθέτουμε 1 φλ. ζεστό ζωμό την φορά.
Κάθε φορά που το ρύζι απορροφάει τα υγρά του συμπληρώνουμε ζωμό.
Ανακατεύουμε τακτικά.
Μετά από 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το ριζότο για περίπου 25 λεπτά συνολικά από την ώρα που ξεκινάμε.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα εκτός φωτιάς κι ανακατεύουμε να χυλώσει καλά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
Αν τυχόν περισσέψει ριζότο δοκιμάστε να φτιάξετε αρατσίνι. Μια φανταστική Ιταλική συνταγή για τραγανούς γεμιστούς ρυζοκεφτέδες!