Τουρλού κατσαρόλας
Για το τουρλού κατσαρόλας,
συγκεντρώνουμε αρχικά όλα μας τα υλικά. Πλένουμε όλα τα λαχανικά για το τουρλού κατσαρόλας και τα κόβουμε σε καρέ.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).
- Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού λαχανικών με τραγανό φρέσκο ψωμί.
- Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.
Θέλετε περισσότερες νόστιμες καθημερινές συνταγές στην κατσαρόλα; Βρείτε τες όλες εδώ!