Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε δίσκο 35 εκ.
- Σε αλευρωμένη λαμαρίνα ή ταψάκι απλώνουμε τη ζύμη.
- Απλώνουμε στη μισή ζύμη τη σάλτσα κιμά (όσο πιο στεγνή γίνεται), κόβουμε τα αυγά σε φέτες και τα στρώνουμε πάνω στη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
- Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
- Πατάμε με τα δάχτυλα την ένωση των δύο φύλλων να κλείσουν καλά.
- Στρίβουμε τις άκρες σε κόθρο.
- Αν θέλουμε, αλείφουμε το καλτσόνε με ελάχιστο γάλα.
- Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με μαχαίρι γιατί θα φουσκώσει πολύ στο φούρνο.
- Ψήνουμε το καλτσόνε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει καλά.