Καλτσόνε µε κιµά

Πεντανόστιμο καλτσόνε με κιμά και βραστό αυγό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα κιμά που σας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι και να εντυπωσιάσετε και την επόμενη μέρα!

Εύκολη
0:30

4

5 λεπτά

25 λεπτά

καλτσόνε µε κιµά

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε δίσκο 35 εκ.
    2. Σε αλευρωμένη λαμαρίνα ή ταψάκι απλώνουμε τη ζύμη.
    3. Απλώνουμε στη μισή ζύμη τη σάλτσα κιμά (όσο πιο στεγνή γίνεται), κόβουμε τα αυγά σε φέτες και τα στρώνουμε πάνω στη σάλτσα.
    4. Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
    5. Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
    6. Πατάμε με τα δάχτυλα την ένωση των δύο φύλλων να κλείσουν καλά.
    7. Στρίβουμε τις άκρες σε κόθρο.
    8. Αν θέλουμε, αλείφουμε το καλτσόνε με ελάχιστο γάλα.
    9. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με μαχαίρι γιατί θα φουσκώσει πολύ στο φούρνο.
    10. Ψήνουμε το καλτσόνε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει καλά.
Απόρρητο