Για τις μελιτζάνες
Διαλέγουμε πολύ μικρές μελιτζάνες.
Τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και κάνουμε κατά μήκος βαθιές χαρακιές με ένα μαχαίρι.
Αλατίζουμε τις χαρακιές και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 30΄να μαλακώσουν.
Για τον καπαμά
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι γύρω γύρω.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί για 4-5΄και τέλος το σκόρδο σπασμένο.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν βράσει το μοσχάρι, περιχύνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε το φαγητό για 30΄στους 200 °C.
Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο, σκορπάμε στην επιφάνεια τη φέτα σε χοντρά κομμάτια.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο να λιώσει το τυρί.
Σερβίρεται ζεστό.
Τι είναι ο καπαμάς;
Ε