Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΚΑΠΟΝΑΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
- Για την καπονάτα μελιτζάνας, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλερι ψιλοκομμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Τέλος, αλατοπιπερώνουμε. Δεν πρέπει να λιώσουν τα υλικά. Θέλουν χαμηλή φωτιά για να κρατήσουν το σχήμα τους.
- Σερβίρουμε την caponata ζεστή σαν σάλτσα για ζυμαρικά ή παγωμένη σαν σαλάτα, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με τρίμματα φέτας.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ