Καπονάτα μελιτζάνας (Caponata Siciliana)

Φτιάξτε αυτή τη σισιλιάνικη καπονάτα μελιτζάνας, μια αυθεντική ιταλική συνταγή που θα σας ταξιδέψει

4

10 λεπτά

15 λεπτά

καπονάτα μελιτζάνας

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

ΚΑΠΟΝΑΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

  1. Για την καπονάτα μελιτζάνας, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλερι ψιλοκομμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε. Δεν πρέπει να λιώσουν τα υλικά. Θέλουν χαμηλή φωτιά για να κρατήσουν το σχήμα τους.
  6. Σερβίρουμε την caponata ζεστή σαν σάλτσα για ζυμαρικά ή παγωμένη σαν σαλάτα, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με τρίμματα φέτας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Απόρρητο