Ένα εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο που θα απολαύσετε χωρίς τύψεις.

Ένα εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο που θα απολαύσετε χωρίς τύψεις.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 6 λεπτά
20
  • 1 ανανάς ώριμος γύρω στο 1 κιλό
  • 2 κ.σ καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 2 κ.σ μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κ.σ χυμός λάιμ
  • 1 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 8 μπάλες παγωτό Frozen Yogurt
  • Για το σερβίρισμα
  • κουβερτούρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καραμελωμένος ανανάς

    Προθερμαίνουμε μια γκριλιέρα ή την τοστιέρα.

    Καθαρίζουμε τον ανανά με ένα μαχαίρι και κόβουμε σε 8 φέτες.

    Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τον ανανά.

    Σε μπολ βάζουμε μέλι και λάιμ.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί στην άκρη.

    Με πινέλο αλείφουμε καλά τις φέτες ανανά και πασπαλίζουμε ζάχαρη.

    Τις βάζουμε στην γκριλιέρα ή στην τοστιέρα.

    Ψήνουμε τον ανανά 3΄από κάθε πλευρά.

    Σερβίρουμε σε 8 πιάτα από 1 φέτα καραμελωμένο ανανά.

    Γαρνίρουμε με 1 μπάλα frozen yogurt, περιχύνουμε με σιρόπι μέλι – λάιμ και πασπαλίζουμε με καρούλια σοκολάτας.

    Αν σας αρέσει ο καραμελωμένος ανανάς, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει και η παρακάτω συνταγή:

    Εσύ με ποιο παγωτό θα ήθελες να το συνδυάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται