• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το γεμιστό κατσικάκι στη λαδόκολλα

  • 1 κατσικάκι γύρω στα 3½ κιλά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 συκωταριά
  • 1 φλ. ρύζι
  • 2-3 πρέζα/ες μπαχάρι
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 500 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι ή λάπαθα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι ή χλωρή μανούρα σε κύβους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βάζουμε κρύα τη γέμιση στο κατσικάκι.

    Για το γεμιστό κατσικάκι

    Στύβουμε πρώτα τα λεμόνια πάνω στο σφαχτό και το αλείφουμε μέσα και έξω.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

    Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με την ψιλοκομμένη συκωταριά για 7-8΄.

    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να μισοπιεί το ρύζι τα υγρά του.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη γέμιση για το κατσικάκι στη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μπαχάρι.

    Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

    Προσθέτουμε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το τυρί.

    Ανακατεύουμε και γεμίζουμε το κατσικάκι.

    Ράβουμε την κοιλιά του.

    Το μαζεύουμε σαν να το στρίβουμε, ώστε να ενωθούν τα μπροστινά με τα πίσω πόδια.

    Δένουμε τα πόδια, ώστε να κρατήσει το σχήμα του.

    Αλείφουμε με λάδι εξωτερικά το κατσικάκι.

    Το τυλίγουμε σε 3 μεγάλες λαδόκολλες και δένουμε το πακέτο.

    Ψήνουμε για 30΄στους 220°C, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 ώρες.

    Αφήνουμε τυλιγμένο το κατσικάκι για 30΄και μετά σερβίρουμε.

    Διαφήμιση

    Τι γλυκό θα φτιάξεις για επιδόρπιο;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται