Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα.
- Καθαρίζουμε τα λουκάνικα από το περίβλημά τους και τα ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα λουκάνικα για λίγα λεπτά.
- Ανακατεύουμε όσο ψήνονται για να λιώσουν και να γίνουν κιμάς.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
- Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το αυγό χτυπημένο, το τυρί, τη μαγιονέζα, το αλατοπίπερο και το χλιαρό λουκάνικο.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά.
- Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα για το κέικ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 45΄ ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ αλμυρό με λουκάνικα, να ροδίσει ελαφρά και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
Προτεινόμενες συνταγές
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ