Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC.
2. Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε λαδόκολλα.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ πάουντερ και προσθέτουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε.
4. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο αβγό.
5. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο. Σταδιακά ρίχνουμε τα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στη φόρμα.
6. Ψήνουμε για περίπου 50′.
7. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη με τον χυμό και το ξύσμα για να γίνουν σιρόπι .
8. Όπως βγάζουμε καυτό το κέικ, το τρυπάμε με σουβλί στην επιφάνεια και το ραντίζουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.