• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
582
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 λεμόνια (ξύσμα)
  • 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης προαιρετικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την κρέμα λεμονιού

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει.

    Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σταδιακά.

    Κατόπιν, ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αναδεύουμε απαλά ώστε να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.

    Μοιράζουμε την κρέμα λεμονιού σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τα παγώνουμε στο ψυγείο.

    Αν θέλουμε, λίγο πριν σερβίρουμε την κρέμα λεμονιού με 3 υλικά, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης.

    Αν σας άρεσε η κρέμα λεμονιού με 3 υλικά και αγαπάτε τη γεύση του λεμονιού, δείτε εδώ 6 φανταστικές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται